Roning

Roning

Inden for roning skelner man ofte imellem Motionsroning, Langtursroning og Kaproning. Det ene behøver ikke at udelukke det andet.

Motionsroning   Roning for at få motion. På de ugentlige roaftener i klubben får man sig rørt, - ofte er en aftentur på mellem 13-17 km. Samtidig får man dejlige naturoplevelser, herlig frisk luft og kan nyde selskabet af ens ro kammerater.
Langtursroning   Roning med en længere varighed, - og i et lidt langsommere tempo end Motionsroning. Langture foregår ud over grænserne for det daglige rofarvand og kan være lige fra dagsture med medbragt madpakke til kortere eller længere ferieture med fuld oppakning. Langture er naturoplevelser, fællesskab og lejrliv.
Kaproning   Roning for at vinde - eller bare for sjov! For at stille op til kaproning er en regelmæssig, høj træningsaktivitet ofte nødvendig. Dog ser man også hold, som "bare" stiller op for at prøve kræfterne af. Kaproning er team spirit, sammenroning og glæden ved at yde sit allerbedste med ens ro kammerater.

Uanset hvilken slags roning man er til, så er roning godt for krop og sjæl - og bliver for langt de fleste roere mere en livsstil end en sport.
Faktisk kan roning være stærkt vanedannende… i den bedste mening!