Træningslokale klar til vintersæsonen

19. oktober 2022 12:20 , af Daniel Lyngby Commerou

Inden længe stryges standeren og derfra foregår størstedel af roningen indendøre. Træningslokalet har længe haft de fornødne romaskiner til at give mange gode indendørs rospinningstimer og konkurrencer, men nu har styrketræningshjørnet også fået en opgradering.

Der er indkøbt nyt "Half Rack" hvor man kan foretage mange forskellige løft. Her er der lagt vægt på at opgraderingen inkluderer sikkerhedsbare. Rack'et er dimensioneret til 200 kg på krogene, så der er rigelig mulighed for at lave skadesforbyggende træning. I Half Racket er der mulighed for at lave squats som træner Baller og Lår(Quadriceps Femoris og Gluteus Maximus) samt Bænkpress der træner brystmusklerne (Pectoralis Major og Deltoid (Anterior og Posterior)). Derud over kan man bruge Racket som aflastning hvis man skal bruge den olympiske stang til at lave "Bent over rows" eller "Military Press".

Er man til alternativ træning end med en olympisk vægtstang er der også indkøbt nye kettelbells i forskellige vægtklasser samt nye håndtag til vores ældre rebstårn. Det gør det muligt at lave mange forskellige træk. Smalt ro-træksgreb der kan styrke Ryg muskler (Teres Major og Latissimus Dorsi). Reb til træning af Arme (Triceps og Biceps), og med lidt snilde også Mave (Rectus Abdominis). Alt efter hvordan man står, og hvor bredt man holder på de nye, såvel som gamle håndtag, kan man få trænet hele sin overkrop og underkrop ved de nuværende faciliteter.

Er man kun til kropsvægts træning er der indkøbt en såkaldt "Jumpbox" som kan benyttes til at lave forskellige kropsvægtsøvelser med.

Der er også stadig mulighed for at lave klassisk dødløft (Kendt som en "Compound" øvelse der træner helle bagsiden af kroppen), dog er vores blå vægte af rå karakter, og ikke beregnet til at blive smidt med da det stadig vil ødelægge gulvet. Derfor skal alle løft som røre gulvet være kontrolleret fra start til slut.

Det opfordres til, at man retter henvendelse til Bestyrelsen hvis der er ønsker til tilføjelse af udstyr til træningslokalet, dog håber vi at det nyindkøbte vil blive taget godt imod og brugt flittigt!

Har du interesse i at styrketræne hen over vinteren, men er du ikke helt sikker på hvordan du kommer ordentligt igang? Så hold øje med aktivitetskalenderen!

Vel Roet!