Corona retningslinjer fra den 21. april til den 6. maj 20201

27. april 2021 14:55 , af Birte Rasmussen

Følgende retningslinjer gælder fra den 21. april og frem til den 6. maj 2021

Den gradvise genåbning af Danmark starter i morgen den 21. april og gælder i første omgang de kommende 14 dage. Alle relevante retningslinjer og bekendtgørelser vil løbende blive opdateret her på siden.

For roklubber gælder:

Indendørs træning

• Fra den 21.04 må alle under 18 år (gælder ikke unge der er fyldt 18 år) træne inden døre i hold på op til max. 25 personer inklusiv nødvendige voksne, læs trænere.
    Denne mulighed gælder både selvtræning samt organiseret træning.
    Der er ikke krav om coronapas, hverken for de unge eller den voksne træner.
  • Voksne mellem 18-69 år må ikke benytte indendørs træningsfaciliteter.
  • Ældre + 70 år må benytte indendørs træningsfaciliter i hold på op til max. 10 personer.
    Der er krav om coronapas*.
  • Der skal være minimum 4 kvm. Per person ved indendørs idræt ligesom der skal holdes minimum 1 meters afstand, gerne 2 meter når det er muligt.
  • Der er ikke krav om brug af mundbind.

*Coronapas

Kulturministeriets retningslinjer indeholder ikke nærmere detaljer om, hvordan og hvem, der skal kontrollere coronapasset. Dette vil først foreligge om 1-3 dage. Indtil at disse forelægger opfordrer DFfR til, at +70 årige først deltager i indendørs træning når de har et gyldigt coronapas.

Udendørs træning

Alle, uanset alder, kan ro på vandet hvis følgende respekteres:

• Hold minimum 1 meters afstand, gerne 2 meter når det er muligt.
  • Rengør fælles kontaktflader efter brug – båd samt årer.
  • Redningsveste er en fælles kontaktflade, der er svær at rengøre. Derfor opfordrer DFfR til enten at fordele klubbens redningsveste mellem de aktive medlemmer. Alternativt at hvert enkelt medlem investerer i egen redningsvest.
  • Det gældende forsamlingsforbud på 50 personer respekteres på bådpladsen.
  • Der er ikke krav om coronapas.

Toilet og omklædningsrum

Omklædning må benyttes kortvarigt. Vi anbefaler, at man tager bad hjemme. Dog åbner reglerne mulighed for, at medlemmer under 18 år og medlemmer over 70 år kan tage bad. Afstandskrav gælder også for bad.

Der skal være minimum 4 kvm. Per person ligesom der skal holdes minimum 1 meters afstand, gerne 2 meter når det er muligt.

Bådhallen

Det er tilladt at hente udstyr til udendørs træning. Unødigt ophold i bådhallen er ikke tilladt.

Rengøring af fælles kontaktflader